«Πράσινο φως» για τον κήπο του Βυζαντινού έδωσε και το Νεωτέρων Μνημείων.

 

bizantinoΜετά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το «πράσινο φως» στη μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών έδωσε, χθες, ομόφωνα και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Το εργο παραμένει ανολοκλήρωτο εδω και αρκετά χρόνια παρά το γεγονός οτι οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του μουσείου όπως και το αναψυκτήριο είναι ήδη έτοιμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, την επιστημονική επιμέλεια της οποίας είχε η διευθύντρια του μουσείου κυρία Αναστασία Λαζαρίδου, θα δημιουργηθεί ένας δημόσιος κήπος αναψυχής 20 στρεμμάτων, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας θα αποτελέσει μια υδάτινη διαδρομή σε ανάμνηση του Ιλισσού ο οποίος έχει καλυφθεί απο την Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Μέσα στον χώρο αυτόν, με τη φυσική σκίαση που θα προσφέρουν τα δέντρα του κήπου, θα δημιουργηθούν και σημεία ανάπαυσης του επισκέπτη και θέασης προς τις μικρές εκθέσεις του περιβάλλοντα χώρου.

Τέλος, το θεατράκι του αύλειου χώρου θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να είναι προσβάσιμο στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο περιβάλλων χώρος του Μουσείου θα ενοποιηθεί με τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη στην οδό Ρηγίλλης, προκειμένου να αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο περιπάτου και ανάπαυλας.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26835

Speak Your Mind