Προχωρά η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης

 

lgxxΜε ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό για την πραγματοποίηση πτήσεων charter από αεροπορικές εταιρείες low cost και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε cargo και logistics, με παράλληλη στρατιωτική χρήση.

Τα εμπόδια σε θέματα προμηθειών σε εξοπλισμό και κατασκευαστικών προσθηκών που επιφέρει η αλλαγή της λειτουργίας δείχνουν να έχουν βρει λύση, ενώ όπως λένε πηγές από την Περιφέρεια, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ληφθεί η έγκριση για τις πρώτες προσγειώσεις.

Ήδη έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη για τη μετατροπή του αεροδρομίου που πραγματοποίησε η καναδική εταιρεία ΙΒΙ Group, η οποία εξειδικεύεται σε συγκοινωνιακά έργα, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων πληροφορικής και που αναμένεται να αναλάβει την τεχνική και κατασκευαστική υποστήριξη του έργου.

Στα επόμενα βήματα μέχρι τη λειτουργία του νέου πολιτικού αεροδρομίου της Τρίπολης συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει τη μεταφορά της ιδιοκτησίας του αεροδρομίου από το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε €75-90 εκατ. περίπου, ενώ τα έξοδα για τη λειτουργία του εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε €1,5-2,5 εκατ. ετησίως. Η μετατροπή του προβλέπεται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=28134

Speak Your Mind