Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό

 

tourismosΠρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, κοινών δράσεων και συντονισμένων ενεργειών, υπέγραψαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός τουρισμός να αποτελέσει τη βάση για την προσέλκυση νέων τουριστών στη χώρα και αφετηρία για αύξηση των θέσεων απασχόλησης, μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Το πρωτόκολλο που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, είναι αποτέλεσμα πολύμηνης διαβούλευσης του υπουργείου και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Σήμερα υπογράψαμε ένα σύμφωνο με έξι άρθρα που επιβεβαιώνει τη διάθεση της Πολιτείας και της Εκκλησίας να συνεργαστούν σε έναν ευαίσθητο τομέα, που είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Εχει διαπιστωθεί ότι ενώ ο κοσμικός τουρισμός έχει μια κάμψη αντιθέτως όπως επισημάνθηκε και στο περυσινό διεθνές συνέδριο στην Ανδόρα, ο θρησκευτικός τουρισμός μεγαλώνει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με την κυρία υπουργό είναι σε πολύ καλύτερη βάση. Συνεχίζεται από τις προηγούμενες διοικήσεις του τουρισμού. Με αμείωτο βαθμό λύνονται συνεχώς προβλήματα. Αυξάνονται οι προσπάθειες και πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

«Ο προσκυνηματικός και γενικότερα ο θρησκευτικός τουρισμός είναι από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές  ειδικού τουρισμού», υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι «ότι ενδιαφέρον να έλθουν στην Ελλάδα για θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό δεν έχουν μονό οι ομόθρησκοι και οι ομόδοξοι μας, αλλά και άνθρωποι από άλλες θρησκείες και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί βλέπουμε από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι την Λατινική Αμερική να υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον. Επομένως υπάρχει μια πολύ μεγάλη πηγή εισερχόμενων τουριστών που μπορεί να έρθουν στην χώρα μας και να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες και να δώσουν στην Ελλάδα μια ακόμα ισχυρή εικόνα. Την εικόνα μιας χώρας που έχει τεράστιο θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=493164

Speak Your Mind