Ρύθμιση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

 

7 Νοε 2012 – Οικονομία

Στη Βουλή επαναφέρεται μια διάταξη η οποία αφορά το μέλλον του Μετρό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα προκαταβολής 10% (ή αύξησης της προκαταβολής έως το ίδιο ποσοστό) σε περιπτώσεις συγχρηματοδοτούμενων έργων στα οποία δεν είχε προβλεφθεί προκαταβολή ή είχε προβλεφθεί προκαταβολή μικρότερη του 10%.
Η ρύθμιση είχε εξαγγελθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρο Καλογιάννη, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων για την οικονομική τόνωση του αναδόχου του Μετρό Θεσσαλονίκης, που είχε λάβει προκαταβολή 6%. Οπως αποκάλυψε η «Κ» στις 4 Αυγούστου, πρόκειται για αίτημα που έχει υποβάλει ο εργολάβος του έργου, προκειμένου να λάβει ακόμα 34 εκατ. ευρώ προκαταβολής πλέον των 52 εκατ. ευρώ που έχει ήδη λάβει. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στον σταθμό Ανάληψης, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω απεργίας των εργαζομένων.
Επίσης, σε άλλη διάταξη η οποία επαναφέρεται, δίνεται παράταση 6 μηνών (έως τις 30.6.2013) στις εργοληπτικές επιχειρήσεις που ανήκουν από την 3η έως την 7η τάξη για την ανανέωση της βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της γ.γ. Δημοσίων Εργων. Αρκεί οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν σχετικό αίτημα μέσα στους πρώτους 2 μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου. Αν δεν υποβληθεί εμπρόθεσμα αίτημα, οι βεβαιώσεις εγγραφής λήγουν όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.

Speak Your Mind