Σαμαράς: Θα εγκρίνουμε άμεσα την επένδυση της Eldorado

 

peramaΤην απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης έχει η επένδυση που πραγματοποιεί στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης στον τομέα αξιοποίησης ορυκτού πλούτου η Eldorado Gold. Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του στην Wall Street Journal, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Eldorado στις Σκουριές της Χαλκιδικής το σαββατοκύριακο.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους ενέργειες. Η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις στη χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών».

Όπως σημειώνει το Dow Jones Newswires, εντός των επόμενων ημερών η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το «πράσινο φως» στη σχεδιαζόμενη επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στο Πέραμα. Η εξέλιξη αυτή, την οποία είχε προαναγγείλει το Capital.gr, στοχεύει στην απεμπλοκή του έργου, για το οποίο, όπως σημειώνει το Dow Jones Newswires, η έγκριση εκκρεμεί εδώ και μήνες. Και αυτό «παρά το γεγονός ότι το έργο θεωρείτο fast-track από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που «διψά» για επενδύσεις” αναφέρεται σχετικά.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1735726

Speak Your Mind