Σε τελική ευθεία η φοιτητική εστία στην Ομόνοια

 

RE+D Magazine

Σε φοιτητική εστία, δυναμικότητας 400 κλινών, θα μετατραπεί το κτίριο όπου στεγαζόταν το ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, αποφάσισαν από κοινού την αξιοποίηση του κτιρίου που παραμένει κλειστό από το 2008.

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, η αξιοποίηση του κτιρίου, θα καλύψει μέρος των αναγκών της φοιτητικής κοινότητας, θα αναβαθμίσει την περιοχή της Ομόνοιας με την παρουσία φοιτητών, η απομάκρυνση της οποίας με την μεταφορά των πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών σχολών συνέβαλε σημαντικά στην υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Ταυτόχρονα με τη μακροχρόνια εκμίσθωση του θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα δύο υπουργεία για την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-Τη σίτιση εκπαιδευτικών σε στρατιωτικές λέσχες, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

-Το διπλασιασμό των δικαιούχων φοιτητών στις φοιτητικές εστίες.

-Τη διάθεση των Ολυμπιονικών που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις σχολικές περιφέρειες, για να διδάσκουν τα παιδιά και σιγά-σιγά να τα μυήσουν στο Ολυμπιακό πνεύμα, για καθαρά παιδαγωγικούς σκοπούς.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=25704

 

 

 

 

 

Speak Your Mind