Στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – J&P ΑΒΑΞ – TΕΡΝΑ το «Τιθορέα – Δομοκός»

 

Μειοδότης στη δημοπράτηση του σιδηροδρομικού έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Τιθορέα – Δομοκός, προϋπολογισμού 415 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η κοινοπραξία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ – J & P ΑΒΑΞ – TΕΡΝΑ.

Ο μειοδότης προσέφερε έκπτωση 8,5% για το έργο που αφορά στις εργασίες ολοκλήρωσης της υποδομής και των κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευή της επιδομής, των ηλεκτρομαγνητικών εγκαταστάσεων, της σηματοδότησης, των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτροκίνησης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η ολοκλήρωση του έργου θα επιτρέψει τη σημαντική μείωση του χρόνου για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη η οποία θα πραγματοποιείται σε μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά από περίπου 4,5 ώρες σήμερα, ενώ θα αναπτύσσονται ταχύτητες που θα φτάνουν μέχρι και τα 200 χλμ. ανά ώρα.

Στη δημοπράτηση συμμετείχαν και οι εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΟΧΛΟΣ, ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέφεραν χαμηλότερα ποσοστά έκπτωσης. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 32 μήνες και αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετείται στο τέλος του 2015. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

Εν τω μεταξύ η ΕΡΓΟΣΕ την ερχόμενη εβδομάδα προχωρά στη δημοπράτηση έργου που αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής δύο κάτω διαβάσεων καθώς και του Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης (AΣΙΔ), στην σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Μαρία Μόσχου

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112948767

 

 

Speak Your Mind