Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για τον Αστέρα

 

asterasΑρχισε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, με στόχο τη μακροχρόνια μίσθωση της χερσονήσου και την ανάπτυξη κατοικιών. Προχθές τα Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ ενέκριναν τη λίστα των ενδιαφερομένων που μπορούν να συμμετάσχουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού. Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, η οποία χειρίζεται τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης, ανακοίνωσε την έναρξη της β΄ φάσης του διαγωνισμού, αλλά δεν γνωστοποίησε τους συμμετέχοντες σ’ αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνεται η Lamda Development, η Dolphin Capital Investments, ο εφοπλιστής Γ. Προκοπίου, η κινεζική Fosun, ο τουρκικός όμιλος Koch και η London & Regional Properties. Επίσης, μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνεται η Colony Capital, η SI Capital Partners (πρόσφατα απέκτησε τη Δωδώνη) και η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners. Τέλος, μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρεται η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, αλλά και η καταρινή Qatari Diar.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων ακόμη φέρονται μεγάλες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων ανά τον κόσμο (Starwood, Four Seasons, σήμερα δεν έχει παρουσία στην Ελλάδα, Hilton Hotels Corp., Marriott International, Global Hyatt κ.ά.), οι οποίες ωστόσο αναμένεται να συνεργαστούν με τους προαναφερόμενους επενδυτές.

Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. H συμμετοχή των δύο πωλητών στα όποια έσοδα προκύψουν από την αξιοποίηση, ανέρχεται σε περίπου 80% για την ΕΤΕ και 20% για το ελληνικό Δημόσιο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος της έκτασης θα αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης κατοικίας -κι επομένως θα συμπεριλάβει πώληση γης- ενώ οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σήμερα στη χερσόνησο, γνωστή ως Μικρό Καβούρι, θα περιορισθούν σημαντικά.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind