Στη NCH Capital η αξιοποίηση της Κασσιόπης

 

kassiopiH δεύτερη αποκρατικοποίηση της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε χθες. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου έκανε αποδεκτή την προσφορά της NCH Capital, ύψους 23 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ανοίγει τον δρόμο στην πρώτη διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια. Η NCH Capital, που θα αναλάβει το ακίνητο, θα επενδύσει για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου συνολικά 75 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή, σύμφωνα με το Ταμείο, αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490 χιλ. τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320 χιλ. τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τ.μ. για

Η συνολική ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η NCH ήταν η μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό και με την απόφαση αυτή αναλαμβάνει το 100% εταιρείας ειδικού σκοπού στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφανείας του ακινήτου για 99 χρόνια. Το ΤΑΙΠΕΔ, βάσει της συμφωνίας, θα μπορεί να λάβει ως συμμετοχή σε μελλοντικές υπεραξίες άλλα 2,3 εκατ. ευρώ μετά από έξι έτη. Η εταιρεία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στην αξιοποίηση ακινήτων, την πρωτογενή παραγωγή και τις ιδιωτικές συμμετοχές. Λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση τριών ακινήτων ή ομάδων ακινήτων και η εκχώρηση του δικαιώματος του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την έναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, βάσει των όρων του νέου νόμου 4111/2013. Ειδικότερα ο διαγωνισμός αφορά την παραχώρηση του δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα και του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων για τις διεξαγόμενες εντός της ελληνικής επικράτειας ιπποδρομίες. Επίσης ξεκινούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του δημόσιου ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής, την πώληση 5 χώρων εγκαταστάσεων υποστήριξης (Κύμη, Πλακεντία, Κάντζα, Νερατζιώτισσα, λεωφόρος Κηφισίας) ενώ τέλος πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των ανεξάρτητων αποτιμήσεων και εγκρίθηκαν οι ελάχιστες τιμές για τη διαδικασία πώλησης έξι ακινήτων στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λιουμπλιάνα, Τασκένδη).

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind