Στο ΣτΕ για το Ελληνικό οι δήμοι Αλίμου και Αργυρούπολης

 

ellinikoΣτο ΣτΕ προσέφυγαν οι δήμοι Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης κατά της μεταβίβασης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής.

Πρόκειται για τη δεύτερη προσφυγή μετά από αυτή 10 κατοίκων της περιοχής, με τις οποίες υποστηρίζεται ότι η επίμαχη μεταβίβαση είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι η μεταβίβαση των επίμαχων εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5), του κοινωνικού κράτους (άρθρο 25) και της λαϊκής κυριαρχίας ως βάση του λαϊκού πολιτεύματος (άρθρο 1), ενώ, παράλληλα παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα στο περιβάλλον (άρθρο 24), όπως και το άρθρο 43 του Συντάγματος που καθορίζει πότε εκδίδονται τα Προεδρικά Διατάγματα. Επίσης, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, η επίμαχη μεταβίβαση προσκρούει στους νόμους 3943/2011 και 4062/2012.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τους προσφεύγοντες μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, για 99 χρόνια, 5.249.873 τετραγωνικά μέτρα (τμ) του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, 426,011 τμ του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά και 529.792 τμ του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/sto-ste-gia-to-elliniko-oi-dimoi-alimou-kai-argiroupolis

Speak Your Mind