ΥΠΕΚΑ: Σημαντικές ελαφρύνσεις στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα

 

afthaireta1Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο, και προβλέπονται σημαντικές βελτιώσεις στην καταβολή των δόσεων του προστίμου.

Το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα.

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο, και προβλέπονται σημαντικές βελτιώσεις στην καταβολή των δόσεων του προστίμου.

Πέραν της αύξησης του αριθμού των δόσεων σε εξήντα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναθεωρούν ανά εξάμηνο το ποσόν της δόσης αναλόγως των πραγματικών οικονομικών δυνατοτήτων τους.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να εξοικονομηθούν πόροι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αφού – όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης – θα αξιοποιηθεί το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού του υπουργείου και των υπηρεσιών του στη σύνταξη των μελετών και νομοσχεδίων του υπουργείου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΚΑΪ, κατά την πάγια – μέχρι σήμερα – πρακτική του υπουργείου, η πλειοψηφία μελετών και νομοσχεδίων του υπουργείου ανατίθοντο και εκπονούντο από ιδιωτικά μελετητικά γραφεία.

http://www.skai.gr/news/environment/article/236909/upeka-simadikes-elafrunseis-sto-neo-nomo-gia-ta-authaireta-/

Speak Your Mind