ΥΠΕΚΑ: Ως τις 8/2/2015 η έκδοση οικοδομικών αδειών με την παλιά νομοθεσία

 

domisiΠαρατείνεται ως τις 8 Φεβρουαρίου 2015 η προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι πριν την έναρξη εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και πριν τη δημοσίευση του Ν 4030/2011 (νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης), κατόπιν απόφασης του ΥΠΕΚΑ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι προωθεί άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράταση στην προθεσμία προτάθηκε από τους προέδρους επιστημονικών φορέων των μηχανικών, αφ’ενός για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 2067/2012 και αφ’ετέρου για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4030/2011, όπου προβλέπεται διαφορετική διαδικασία έκδοσης αδειών και άλλα δικαιολογητικά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει υποχρεώσει αρκετούς πολίτες να καθυστερήσουν την υλοποίηση των οικοδομικών έργων που είχαν προγραμματίσει.

«Με την παράταση που εισηγούμαστε στη Βουλή, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να ολοκληρώσουν την οικοδομική τους άδεια μέχρι τον Φλεβάρη του 2015, χωρίς να αλλάξουν τόσο η διαδικασία όσο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

http://www.naftemporiki.gr/story/729715

Speak Your Mind