Φοιτητές αρχιτεκτονικής θα διαγωνιστούν για το Κέντρο Επισκεπτών του «Στ. Νιάρχος»

 

Καλούνται να σχεδιάσουν προσωρινή κατασκευή στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ

Πανελλήνιο Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την κατασκευή του «Κέντρου Επισκεπτών» στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Κέντρου Πολιτισμού στο Φάληρο σχεδιάζει ο Οργανισμός Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

niarxosΕιδικότερα, καλούνται σπουδαστές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι φοιτούν σε προπτυχιακό επίπεδο στις Αρχιτεκτονικές Σχολές και στα Τμήματα των Πολυτεχνείων και των Πανεπιστήμιων της χώρας,  να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ελαφριάς, προσωρινής κατασκευής στον χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ.

Η κατασκευή θα αφορά ένα «Κέντρο Επισκεπτών» που θα λειτουργεί ως χώρος παροχής πληροφοριών για το υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού το οποίο θα περιλαμβάνει τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και ένα πάρκο 170 στρεμμάτων.

Η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής, της λεπτομερούς περιγραφής του έργου και της προθεσμίας υποβολής προτάσεων, θα ανακοινωθούν εντός του Ιανουαρίου 2013 στις ιστοσελίδες http://www.SNF.org και http://www.SNFCC.org.

Τράτσα Μάχη

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=490942&wordsinarticle=Φοιτητές%3bαρχιτεκτονικής%3bθα%3bδιαγωνιστούν%3bγια%3bτο%3bΚέντρο%3bΕπισκεπτών%3bτου%3b�Στ%3bΝιάρχος�

 

Speak Your Mind