Έτσι θα γίνει η πώληση του Αστέρα

 

asterasΞεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, «Αστέρας Βουλιαγμένης», με την δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας.

Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο.  Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Η έκταση περιλαμβάνει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το «Αφροδίτη» είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο «πακέτο» αξιοποίησης του συγκροτήματος. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες. Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

Η αξιοποίηση

Όπως προβλέπεται, ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μερική μετατροπή των υφιστάμενων μεζονέτων και στην κατεδάφιση ορισμένων από τα υπάρχοντα κτήρια με στόχο την υλοποίηση στη θέση τους τουριστικών βιλών.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στον «μνηστήρα» να κατεδαφίσει το Arion Resort & Spa, αυξάνοντας τη δομούμενη επιφάνεια στα 8.600 τ.μ. Παράλληλα, βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου η «Αφροδίτη»  μπορεί μερικώς μόνο να κατεδαφιστεί, ενισχύοντας τη δομούμενη επιφάνεια στα 2.880 τ.μ.

Την ίδια στιγμή, έχουν ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις για την ανακαίνιση και την μετατροπή του εστιατορίου «εννέα Μούσες» σε κλαμπ χωρητικότητας 350 ατόμων. Σχετικά με το συνεδριακό κέντρο, οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 3.000 τ.μ. συνεδριακών χώρων και 9.000 τ.μ. υπόγειου παρκινγκ και βοηθητικών χώρων.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω παρεμβάσεις στην προς αξιοποίηση έκταση.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε, πρόσφατα, σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο προβλέπονται νέα τουριστικά προϊόντα, όπως τα condo hotels, και προβλέπεται η λειτουργία καταστημάτων εντός ζώνης τουριστικού λιμένα, Κυριακές και αργίες.

Επενδυτές

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, τα υποψήφια σχήματα θα πρέπει να διαθέτουν ίδια κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ τις τελευταίες τρεις χρήσεις. Εάν οι υποψήφιοι μνηστήρες είναι funds, απαιτείται να έχουν υπό διαχείριση assets, ύψους 150 εκατ. ευρώ τις τελευταίες τρεις χρήσεις.

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών είναι η 19η Μαρτίου.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

http://www.capital.gr/news.asp?id=1709171

Speak Your Mind