Αυθαίρετα: τα τακτοποιούν παράνομα και “σβήνουν” τα πρόστιμα στην Εφορία!

 

afthairetaΕκατοντάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων τακτοποιούν τις ιδιοκτησίες τους -ακόμα κι αν αυτά εξαιρούνται τακτοποίησης- χωρίς να προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα και εν συνεχεία προβαίνουν σε παραγραφή των προστίμων που έχει επιβάλλει η Εφορία με βεβαιώσεις της Πολεοδομίας ότι τα κτίσματα τελούν υπό καθεστώς τακτοποίησης.

Σύμφωνα με το νόμο δεν τακτοποιούνται οι εξής περιπτώσεις: όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, στον αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους ή άλλες προστατευόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα, τμήματα του Υμηττού και λοιπών ορεινών όγκων. Της τακτοποίησης, εξαιρούνται, επίσης και όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί μετά τον Ιούλιο του 2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, που υπάγονται στις εξαιρέσεις των μη τακτοποιούμενων περιπτώσεων, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τακτοποίησης, καταβάλλουν το παράβολο.

Εν συνεχεία ζητούν από την Εφορία διαγραφή των προστίμων.

Ωστόσο, η απουσία δασικών χαρτών, η μη οριοθέτηση γραμμών αιγιαλού και οι ελλείψεις προσωπικού στις  πολεοδομίες έχουν ως συνέπεια να μην μπορούν να ελεγχθούν διεξοδικά οι φάκελοι που κατατίθενται προς τακτοποίηση.

Πλέον όλοι περιμένουν το πολυπόθητο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ το οποίο θα θέσει ένα οριστικό τέλος στο ζήτημα των αυθαιρέτων της χώρας.

http://www.econews.gr/2013/03/19/authaireta-taktopoiisi-97489/

Speak Your Mind