Δέκα προτάσεις για το Κέντρο Επισκεπτών στο Φάληρο

 

faliroΟλοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 10 επικρατέστερων αρχιτεκτονικών προτάσεων για το «Κέντρο Επισκεπτών του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)».

Το έργο, το οποίο προκηρύχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, αφορά στον σχεδιασμό ελαφριάς, προσωρινής κατασκευής στον χώρο του εργοταξίου στον παλιό Ιππόδρομο, η οποία θα λειτουργήσει ως «Κέντρο Επισκεπτών»  και χώρος πληροφόρησης.

Ο διαγωνισμός αφορούσε σπουδαστές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι φοιτούν σε προπτυχιακό επίπεδο, στις αρχιτεκτονικές σχολές και τα αντίστοιχα τμήματα των πολυτεχνείων και πανεπιστημίων της χώρας.

Συνολικά κατατέθηκαν 94 προτάσεις εκ των οποίων επιλέχθηκαν οι δέκα καλύτερες.  Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο ιταλός αρχιτέκτονας του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», Ρέντσο Πιάνο, θα τις αξιολογήσει και θα επιλέξει τις τρεις πρώτες, αναδεικνύοντας και τον νικητή του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, όλες οι προτάσεις κατατέθηκαν και αξιολογήθηκαν ανώνυμα. Μάλιστα, τα στοιχεία των συμμετεχόντων θα παραμείνουν σφραγισμένα, έως την επιλογή του τελικού νικητή από τον ιταλό αρχιτέκτονα.

http://www.tovima.gr/files/1/2013/03/08/Proposals1.pdf

Τράτσα Μάχη

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=502021

Speak Your Mind