Επενδύσεις άνω του $1 δισ. στην Ελλάδα από την Eldorado Gold

 

eldoradogoldΤα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή εβδομάδα η Eldorado Gold Corporation, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία, που διατηρεί εργοστάσια παραγωγής χρυσού στην Κίνα, την Τουρκία και τη Βραζιλία ελέγχει στην Ελλάδα τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, τα Έργα Χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και είναι 20% μέτοχος στο έργο Σαππών στην Ροδόπη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ενημέρωση που θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα, ήδη απασχολεί 1.200 υπαλλήλους στην Ελλάδα, με άμεση προοπτική να διπλασιάσει αυτές τις θέσεις εργασίας τα προσεχή 1- 2 χρόνια, καθώς θα αναπτύσσονται τα έργα της στην Χαλκιδική και στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης.

«Η Eldorado Gold Corporation θεωρείται σήμερα από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα- και προτίθεται να επενδύσει άμεσα περισσότερα του ενός δισ. δολάρια ΗΠΑ τα προσεχή 5 χρόνια στη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.capital.gr/news.asp?id=1751116

Speak Your Mind