Νορβηγικό fund ψωνίζει Κύπρο

 

hotelΝορβηγικό επενδυτικό Ταμείο που διαχειρίζεται μερικές χιλιάδες δισ. ευρώ διαπραγματεύεται την αγορά δύο οικοπέδων στην Κύπρο, για την ανάπτυξη δύο ξενοδοχειακών μονάδων.

Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία, οι ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει από την εταιρεία που έχει αναλάβει την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, την αναζήτηση κάποιων ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, με την προϋπόθεση ότι η πώληση θα γίνει σε λογικές -για την εποχή- τιμές.
Ειδικά για την Μεγαλόνησο, το ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί ενόψει των αδειών για πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, που θα έχουν και άδεια καζίνο.

Αυτό βάζει στο χάρτη του ενδιαφέροντος των Νορβηγών και ελληνικές 5άστερες μονάδες. Οι έλληνες ξενοδόχοι όμως -λόγω προεδρίας- και στη συνέχεια της θερινής περιόδου, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πράξεις πριν τον Σεπτέμβριο, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πολυτελών μονάδων έχουν εξασφαλίσει την ανοχή των τραπεζών για τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων τους.

Οι πλειστηριασμοί
Το θέμα των πλειστηριασμών κατοικιών φαίνεται να μετατίθεται για το 2015, καθώς και η τρόικα έχει πεισθεί πως δεν μπορεί να περάσει εύκολα από τη Βουλή, μια ρύθμιση με μεγάλο κοινωνικό κόστος, η οποία θα οδηγούσε σε βάραθρο τις τιμές κατοικίας στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό και η λειτουργία της τράπεζας Γης φαίνεται να μετατίθεται προς το καλοκαίρι, καθώς νομοσχέδια με «μνημονιακές» υποχρεώσεις οδηγούνται στη Βουλή κατά προτεραιότητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε πλειστηριασμούς μέσα στο 2014. Αυτοί όμως θα έχουν να κάνουν με επενδυτικά ακίνητα μεγάλων επιχειρήσεων και αναμένεται να ξεπεράσουν σε αξία τα €3 δισ. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται και οι απαιτήσεις της τρόικα, αλλά και το κοινό αίσθημα.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=29717

Speak Your Mind