Ξεκινά το εμπορευματικό κέντρο της Ηγουμενίτσας

 

Την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Ηγουμενίτσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΗΓ), Κωνσταντίνος Τζοβάρας, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος των Θαλασσίων Διαδρόμων (Adriatic Motorways of the Sea) ADRIAMOS.

«Το έργο έχει ξεκινήσει και βρίσκεται στη φάση της υπογραφής των συμβάσεων», είπε ο κ.Τζιοβάρας, και οι αναγκαίες μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014. Ο Οργανισμός προτείνει να κατασκευαστεί με το λεγόμενο «διχωρικό σύστημα», κάτι που σημαίνει ότι το κύριο τμήμα του θα βρίσκεται εκτός λιμένος, σε μία ή περισσότερες θέσεις, κι ένα μικρότερο σε μία μικρότερη έκταση πίσω από το λιμάνι, όπου όμως οι τιμές γης καθιστούν απαγορευτικές τις απαλλοτριώσεις.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που είναι συνδεδεμένο με την Εγνατία Οδό, σε συνεργασία με την αντίστοιχη λιμενική αρχή της Βενετίας, επιδιώκει να αναπτύξει όχι μόνο τις δραστηριότητές του λιμανιού, αλλά και τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής ωε κέντρο διαμετακόμισης της ευρύτρεης περιοχής των νοτίων Βαλκανίων.

Έτσι εντάχθηκαν οι οριστικές μελέτες ανάπτυξης του εμπορευματικού κέντρου, καθώς και οι απαιτούμενες μελέτες κατασκευής των κτηρίων και έργων υποδομής ως έργο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (TEN-T) με συγχρηματοδότηση 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 50% από εθνικούς πόρους.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=25927

Speak Your Mind