Οικισμός 106 σπιτιών στο Πλαγιάρι

 

oikismosΈνας νέος οικισμός με ιδιωτική πολεοδόμηση θα κατασκευαστεί στην περιοχή Λιβαδίκι της Μίκρας, κοντά στο Πλαγιάρι και πίσω από τη μονή της Οσίας Ξένης.

Πρόκειται για οικισμό του οικοδομικού συνεταιρισμού (κυρίως καθηγητών) «Μυγδωνία», που αριθμεί 53 μέλη.

Έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση επί των περιβαλλοντικών όρων, που έδωσε σήμερα η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, πολεοδομούνται περίπου 51 στρέμματα, στα οποία θα ανεγερθούν 106 κατοικίες, με συντελεστή δόμησης μόλις 0,2 και στο νέο οικισμό θα κατοικούν 314 κάτοικοι με πρόβλεψη να αυξηθούν στους 424 ως το 2021.

Ρεύμα και νερό ο οικισμός θα παίρνει από το Πλαγιάρι, ενώ προσωρινή είναι η λύση για το αποχετευτικό, που για τους πρώτους κατοίκους θα επιτραπεί η χρήση σηπτικών βόθρων, μέχρις ότου επεκταθεί το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΑΘ στην περιοχή.

Στον οικισμό προβλέπονται σημαντικές κοινωφελείς υποδομές (γήπεδα, χώροι πολιτισμού, πρασίνου, αναψυχής κτλ.) για τις οποίες διατίθεται η μισή έκταση και 77 θέσεις πάρκινγκ, όμως η ανοικοδόμηση θα πάρει ακόμη χρόνο… Η πρόσβαση στον οικισμό θα γίνεται μέσω της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας από δυο αγροτικούς δρόμους.

Του Τάσου Τασιούλα

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=140099

Speak Your Mind