Πράσινο “φως” από ΣτΕ για.. γρηγορότερες Fast Track

 

fasttrackΠράσινο φως έδωσε το ΣΤΕ στο Προεδρικό Διάταγμα για την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή των στρατηγικών επενδύσεων. Κρίθηκε νόμιμο και συνταγματικό όπως και ο νόμος 4143/13 που βασίστηκε το προεδρικό διάταγμα με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη.

Αναφέρουν ότι πλέον ενσωματώνονται οι επιμέρους νομοτεχνικές βελτιώσεις και παρατηρήσεις του ΣΤΕ. Το ΠΔ αμέσως μετά θα προωθηθεί για υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς και για έκδοση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ήδη, έχει γίνει η πρώτη προκήρυξη για μετατάξεις προσωπικού στην Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή Προβλέπεται να έχει 70 οργανικές θέσεις και η σχετική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι η αρχή θα έχει λειτουργήσει έωε το τέλος Νοεμβρίου. Θεσπίστηκε με τον επενδυτικό νόμο 4146 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων τον Απρίλιο του 2013. Πρόκειται για μια υπηρεσία στο υπουργείο Ανάπτυξης που θα έχει την αρμοδιότητα για τις μεγάλες επενδύσεις, δηλαδή να προχωρεί η ίδια στην αδειοδότησή τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να λυθεί το θέμα συναρμοδιοτήτων, που ιστορικά καθυστερούσε και έμπλεκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας τους επενδυτές” σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Δ. Καδδά

http://www.capital.gr/news.asp?id=1887777

Speak Your Mind