Πωλείται σε καναδικό ταμείο η θυγατρική που διαχειρίζεται το «Ελ. Βενιζέλος» από την Hochtief

 

lgavΣύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού κατασκευαστικού κολοσσού, αγοραστής της θυγατρικής Hochtief Airport GmbH, η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, και το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, θα είναι το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP Investments. Η πώληση θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του έτους και θα έχει ισχύ από τις αρχές του 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πώληση στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2013, θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στον γερμανικό κολοσσό και 2013.

H Hochtief Airport GmbH κατέχει το 26,6% του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για την επένδυση στον τομέα κατασκευής υποδομών. Η πώληση θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και ανταγωνιστική θέση της Hochtief» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Πέτερ Σάσενφελντ, σημείωσε ότι η θυγατρική περνά στα χέρια «ενός αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των αεροδρομίων κατά υπεύθυνο τρόπο» και πρόσθεσε ότι, με αυτό τον τρόπο, «έχει επιτευχθεί ο στόχος της Hochtief να δοθεί προοπτική στους εργαζόμενους».

Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατομμυρίων επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, η πώλησή της σχεδιαζόταν από τη μητρική εταιρεία εδώ και καιρό, αλλά, λόγω της κρίσης, δεν είχε καταστεί ως τώρα δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό τίμημα.

http://www.skai.gr/news/finance/article/231360/stin-polisi-tis-thugatrikis-pou-diaheirizetai-to-el-venizelos-prohora-i-hochtief/

Speak Your Mind