Σύντομα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό

 

tourismΤο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που επεξεργάζονται τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού και πρόκειται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Μανώλη Κόνσολα.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι αναγκαίες υποδομές και να προχωρήσει η παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού υγείας. Ο κ. Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι στους σχεδιασμούς μπορούν να ενταχθούν εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να πιστοποιηθούν.

Από τη στρατηγική του τουρισμού υγείας δεν εξαιρείται καμία περιοχή της χώρας. Με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να λειτουργούν μονάδες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλά καταρτισμένους και παγκοσμίου φήμης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μανώλης Κόνσολας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει προορισμό ιατρικού τουρισμού και η Κως να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα λόγω του ότι αποτελεί ένα εμβληματικό μέρος για την ιατρική.

Μάλιστα, ο βουλευτής επισήμανε ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η αιμοκάθαρση, και σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και πρότεινε να δοθούν και κίνητρα σε επιχειρηματίες για την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών.

Speak Your Mind