Το πρώτο βήμα για την επένδυση των 2 δισ. ευρώ στην Αταλάντη

 

atalantiΔημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Αταλάντης του Δήμου Λοκρών, στην οποία πρόκειται να υλοποιηθεί τουριστική επένδυση έως 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Σαββίδη, εκπρόσωπο της εταιρείας «Λοκρός», η οποία σκοπεύει να πραγματοποιήσει την επένδυση, μετά την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής, τα σημαντικότερα στάδια που έχουν απομείνει για να ξεκινήσουν τα έργα είναι η υποβολή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η ένταξη στο καθεστώς των Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κ. Σαββίδης εκτιμά ότι σε δύο χρόνια θα έχει κλείσει ο κύκλος των αδειοδοτήσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα. Επίσης, σημειώνει ότι η έναρξη υλοποίησης των έργων θα ξεκινήσουν τρία χρόνια νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις και σε αυτό συνέβαλαν τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες με το νομοθετικό έργο από το ΥΠΕΚΑ και τους τελευταίους 3 μήνες με την ενεργοποίηση των υπουργείων Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΠΕΚΑ.

Η έκταση των 12.500 στρεμμάτων στην περιοχή αγοράσθηκε από την εταιρεία «Λοκρός» τον Μάρτιο του 2006. Χρειάσθηκε να περάσουν έξι χρόνια από την αγορά της έκτασης για να πιστοποιηθεί από το Δημόσιο με υπουργική υπογραφή ότι η έκταση είναι ιδιωτική κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει και το έτος 1930. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, για την προώθηση των διαδικασιών η εταιρεία χρειάσθηκε να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα από τις πάσης φύσεως αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου, περίπου, 600 υπογραφές. Παράλληλα, η εταιρεία έχει δαπανήσει περίπου το ποσό των 22 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η επένδυση, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία 3 ξενοδοχείων, 3 γηπέδων γκολφ, 11 γηπέδων τένις, τουριστικών κατοικιών, ήπιων αναπτύξεων κ.ά. Παράλληλα, σε πλήρη ανάπτυξη του έργου προβλέπει τη δημιουργία 7.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind