ΥΠΕΚΑ: Βούληση να λυθεί το πρόβλημα των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής

 

astikalimataΗ κυβερνητική βούληση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής εκφράστηκε  σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου, έπειτα από πρόσκληση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Καλαφάτη, το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση σε ενέργειες και αποφάσεις άμεσης εφαρμογής για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών.

Το ΥΠΕΚΑ, επίσης,  τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των δήμων και της ΕΥΔΑΠ, για το θέμα της συλλογής και διάθεσης των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης,  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης  Σγουρός, ο ειδικός γραμματέας υδάτων Κ. Τριάντης, οι γενικοί διευθυντές της ΕΥΔΑΠ Ι. Πάσσιος και Σ. Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Χ. Μάρκου, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γ. Χριστόπουλος, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, αντιδήμαρχοι και στελέχη των ανωτέρω δήμων, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Task Force.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/ipeka-voulisi-na-lithei-to-provlima-ton-astikon-limaton-tis-anatolikis-attikis

Speak Your Mind