«Γεφύρι της Αρτας» η αξιοποίηση του κτιρίου του Κεράνη στη Θηβών

 

keranisΝέο… θρίλερ με το κτίριο του Κεράνη στη Λ. Θηβών το οποίο κινδυνεύει να «στοιχειώσει» αφού για περισσότερα από 12 χρόνια κανένα υπουργείο ή κρατικός φορέας δεν πάει εκεί λόγω αντιδράσεων των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ εδώ και τρεις μήνες η «μπίλια» της μετεγκατάστασης έχει κάτσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, νέες αντιδράσεις των εργαζόμενων στο υπουργείο απειλούν να τινάξουν στον αέρα το εγχείρημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έγινε μία επιθεώρηση του κτιρίου το φθινόπωρο, έκτοτε δεν υπήρξε καμιά κίνηση για να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Επίσης, εκδιώχθηκε από το κτίριο και η Αρχή Παιγνίων η οποία είχε σπαταλήσει χρήματα για υποδομή αλλά τελικά πήρε εντολή να μην μετακομίσει στον 5ο όροφο του κτιρίου και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση ακινήτου, τουλάχιστον 3.000 τ.μ.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να κάνει πίσω το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν πρέπει να καμφθεί από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και ο υπουργός, κ. Τσαυτάρης έχει πάρει εντολή να υλοποιήσει τη μετεγκατάσταση χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Αλλιώς το κτίριο άνω των 45.000 τ.μ. θα συνεχίσει να είναι σε πλήρη απαξίωση.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται το κτίριο πολύ σύντομα να βγει στο σφυρί με τη διαδικασία του sale and lease back, να το αγοράσει δηλαδή ο ιδιώτης και να μισθωθεί στη συνέχεια στο Δημόσιο, είτε έχει πάει το Αγροτικής Ανάπτυξης είτε όχι.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26155

Speak Your Mind