Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Ιο και Μήλο

 

tourependiseisΣε διαδικασία έκδοσης κοινών αποφάσεων για έγκριση δημιουργίας των μεγαλύτερων τουριστικών επενδύσεων που έχουν γίνει ποτέ στη Μήλο και την Ιο βρίσκονται τα υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρώτη επένδυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος ύψους μεταξύ 40 και 50 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί στην Ιο από την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία 105 Ανώνυμη Τουριστική και Τεχνική Εταιρεία ΕΚΜ Ακινήτων. Το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία 5 αστέρων ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών κατοικιών συνολικής δυναμικότητας 250 έως 300 κλινών, σπα, την κατασκευή προβλήτα για τη πρόσδεση τουριστικών σκαφών κ.ά. Η έκταση είναι περίπου 275 στρμ.

H δεύτερη επένδυση επίσης σύνθετου τουριστικού καταλύματος ύψους περίπου, 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιηθεί σε έκταση 450 στρεμμάτων στη Μήλο. Το επενδυτικό σχέδιο από την εταιρεία Αxsite προβλέπει την υλοποίηση ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών 216 κλινών. H ιδιοκτήτρια εταιρεία φέρεται ότι έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο Soneva Resorts που έχει δραστηριότητα σε Μαλδίβες και Ταϊλάνδη. Στο μεταξύ, το διεθνές δίκτυο Relais & Chateaux με μέλη περισσότερα από 520 πολυτελή ξενοδοχεία και γκουρμέ εστιατόρια με μοναδικό χαρακτήρα σε 64 χώρες ανακοίνωσε την ένταξη έξι νέων μελών-ξενοδοχείων περιλαμβανομένου και ενός από τη χώρα μας. Ειδικότερα, το πολυτελές δίκτυο με έδρα στη Γαλλία συμπεριέλαβε το ξενοδοχείο Μykonian Utopia Resort που βρίσκεται στη Μύκονο. Τα άλλα πέντε ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο δίκτυο βρίσκονται σε Γαλλία, Ινδία, Κίνα και δύο στην Ελβετία. Το Δίκτυο έχει εντάξει στην Ελλάδα πέντε ξενοδοχεία, από δύο σε Μύκονο και Σαντορίνη και ένα στην Ελούντα της Κρήτης. Να σημειωθεί ότι τα ετήσια έσοδα των μελών του Δικτύου ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ.

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind