Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι ιδιόχειρες βεβαιώσεις των μηχανικών

 

Yπογράφθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία το υπουργείο Περιβάλλοντος παρακάμπτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ώστε να διευκολυνθούν οι συναλλαγές των πολιτών με τους συμβολαιογράφους και να μπορούν να γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων.
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί το άρθρο 49 (παράγραφος 16) του νόμου 4030/2011 (έκδοση οικοδομικών αδειών) και προβλέπει  ότι για όσο διάστημα παραμένει αδρανές το σύστημα του ΤΕΕ θα εκδίδονται οι βεβαιώσεις των μηχανικών χειρόγραφα χωρίς το μοναδικό αριθμό που παίρνουν όταν υποβάλλονται ηλεκτρονικά και θα προσαρτώνται στα συμβόλαια κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη.
Στην σχετική βεβαίωση θα αναγράφεται η επισήμανση ότι «εκδίδεται από το μηχανικό λόγω αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ». Τα στοιχεία της βεβαίωσης δίνεται περιθώριο δύο μηνών για να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Με την απόφαση αυτή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Οκτωβρίου, το ΥΠΕΚΑ «αυτονομείται» από το σύστημα του ΤΕΕ, που έχει γίνει η αφορμή για μετωπική σύγκρουση μεταξύ τους. Το Επιμελητήριο έχει ανακοινώσει ότι εφόσον θεσμοθετηθεί η ρύθμιση θα την προσβάλλει ως αντισυνταγματική στο ΣτΕ.
Για αύριο και μεθαύριο πάντως είναι προγραμματισμένη σύγκληση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των μηχανικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην «βουλή των μηχανικών» επικρατούν διασπαστικές τάσεις, με την δεξιά και αριστερή παράταξη των μηχανικών να εκδηλώνει κλίμα δυσπιστίας προς την κορυφή του ΤΕΕ.

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=233947

Speak Your Mind