11 μνηστήρες στη β΄ φάση για τις μαρίνες

 

marinaΣτη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τις μαρίνες, πέρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ 11 ξένες και ελληνικές κοινοπραξίες. Πρόκειται για την ανάθεση της διαχείρισης και λειτουργίας ομάδας λιμένων που απαρτίζεται από τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Υδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Στους 11 μνηστήρες ξεχωρίζουν ο όμιλος Ακτωρ και ο όμιλος της J&p Αβαξ, η
Πόρτο Καράς καθώς και η συμμαχία της Lamda Development με την τουρκική Dogus. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι:

1. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΣΟΣ Α.Ε.»

2. AZIMUT-BENETTI S.P.A

3. GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.

4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ («Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ»)

5. J & P ΑΒΑΞ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

6. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE

7. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»)

8. ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ («ENVITEC A.E.»)

9. ARCHIRODON GROUP N.V. – Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

10. DOĞUS HOLDING A. Ş. – LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

11. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΕΓΑ – ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κατά τη Β’ φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το έργο Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων, εντάσσεται στο έργο «Νηρηίδες» και προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η αξιοποίηση θα γίνει με μορφή παραχώρησης και μακροχρόνιας μίσθωσης των τουριστικών λιμένων διάρκειας 40 ετών.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου και της Χίου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί και για τους τουριστικούς λιμένες Αργοστολίου (luxury marina), Λαυρίου (mega yacht marina) και της Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015 και περιλαμβάνει δύο άξονες α) την ομαδοποιημένη αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων, μέσα από τη δημιουργία ομάδων (Clusters) τουριστικών λιμένων, που θα αποτελούνται από μία Κεντρική Μαρίνα η οποία θα λειτουργεί ως βασικός κόμβος και από αριθμό περιφερειακών τουριστικών λιμένων και β) τη στοχευμένη αξιοποίηση μεμονωμένων τουριστικών λιμένων, μέσα από την εξειδικευμένη αξιοποίηση τεχνικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών συγκεκριμένων τουριστικών λιμένων.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27836

Speak Your Mind