40 χρόνια Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος

 

Η διάσωση της Πλάκας, του τοπίου των Δελφών και του νότιου Σαρωνικού, παραδοσιακών οικισμών όπως της Υδρας, το «Αειφόρο Αιγαίο» και το «Αειφόρο Σχολείο» αποτελούν μερικά από τα επιτεύγματα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κατά την τεσσαρακονταετή πορεία της. Ενας από τους πλέον δραστήριους περιβαλλοντικούς φορείς στην Ελλάδα, η ΕΕΠΠ διατηρεί συνεργασίες με το Europa Nostra, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος και το Μεσογειακό Γραφείο Ενημέρωσης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Παράλληλα, την προσφορά της αναγνώρισε ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη φετινή βράβευσή της με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.
Η συμπλήρωση των σαράντα ετών παρουσίας της στην Ελλάδα ως μία από τις μεγαλύτερες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δίνει την αφορμή για το διήμερο συνέδριο που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και ολοκληρώνεται αύριο, με θέμα «Το ελληνικό πλεονέκτημα». Με προσκεκλημένους Ελληνες και ξένους ομιλητές, η θεματική του συνεδρίου περιστρέφεται γύρω από τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, τέσσερις άξονες που μπορούν να αναπτύξουν το ελληνικό πλεονέκτημα, με κατεύθυνση την πορεία έξω από την κρίση.
Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Προστασίας Ιστορικής Κληρονομιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Σάιμον Μάρεϊ, η Σάρον Τζάκσον, γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και ο Α. Τσακανίκας, διευθυντής έρευνας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών κ.ά.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind