Αναμένεται να υπογραφεί η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας

 

patraΣτις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ του δήμου Πατρέων και την «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων» για να ανοίξει ο δρόμος για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης με την ρωμαϊκή γέφυρα και τον χώρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου.

Οπως εκτιμά ο δήμος, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας θα αναβαθμίσει όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, λειτουργώντας όχι μόνο ως άξονας πολιτιστικής αναβάθμισης, αλλά και ως πόλος τουριστικής έλξης. Πρόκειται για μία απόφαση που θα επιδράσει θετικά και στην αισθητική εικόνα του κέντρου της Πάτρας, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στην σύγχρονη πόλη και στην ιστορία της, στο χθες και το σήμερα.

Παράλληλα θα ενοποιηθούν και θα αναδειχθούν και  άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το ρωμαϊκό ωδείο, ο ιππόδρομος, το φρούριο, καθώς και βυζαντινά μνημεία. Συγχρόνως θα προβληθεί η σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης, μέσα από στοιχεία της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης, όπως διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια, ιεροί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής, καθώς και οι σκάλες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον δήμο, η εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε.» θα αναλάβει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και θα τους χρηματοδοτήσει μέσα από το πράσινο ταμείο.

http://www.protothema.gr/culture/article/305890/anamenetai-na-upografei-i-enopoiisi-ton-arhaiologikon-horon-tis-patras/

Speak Your Mind