Απεσύρθη η προσφυγή στο ΣτΕ για τη μονή Τοπλού

 

26027__toplou-monasteryΤην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Διυπουργικής επιτροπής για ένταξη στο fast track της επένδυσης «Ίτανος γαία» στην περιοχή Κάβο Σίδερο, στο Λασίθι Κρήτης, απέσυραν οικολογικές οργανώσεις και κάτοικοι της Σητείας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ωστόσο, οι προσφεύγοντες ζήτησαν να λάβουν αναβολή, αίτημα που το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό. Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι προσφεύγοντες απέσυραν την αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι η υλοποίηση της επένδυσης τουριστικής ανάπτυξης σε περιοχή 25 χιλιάδων στρεμμάτων στη θέση Χερσόνησος Σίδερο μπορεί να συνεχίσει απαλλαγμένη από ενδεχόμενα νομικά εμπόδια.

Η επένδυση «Ίτανος γαία» προβλέπει την τουριστική ανάπτυξης περιοχής 25 χιλιάδων στρεμμάτων στη θέση Χερσόνησος Σίδερο, στο νομό Λασιθίου, που βρίσκεται κοντά στο φοινικόδασος Βάι.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του project, ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, προβλέπει την υλοποίηση πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών.

Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίες, στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθούν στην περιοχή έργα υποδομής.

Το τουριστικό θέρετρο απέχει περίπου 40 λεπτά με λεωφορείο από το διεθνές αεροδρόμιο της Σητείας, το οποίο φιλοξενεί πολύ συχνά πτήσεις τσάρτερ και συνδέεται με το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

http://www.capital.gr/News.asp?id=1767560

Speak Your Mind