Εναρξη εργασιών για τη νέα πτέρυγα του Ευαγγελισμού

 

euaggelismosΣτην τελική ευθεία εισέρχονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι εργασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Ευαγγελισμού που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας. Ετσι, τη Δευτέρα ξεκινούν σταδιακά οι εργασίες για την κατεδάφιση κτιριακών εγκαταστάσεων, στη θέση των οποίων θα ανεγερθεί η νέα πτέρυγα, η οποία θα φιλοξενήσει 22 χειρουργικές αίθουσες, μονάδες αυξημένης φροντίδας για καρδιοχειρουργικά και νευροχειρουργικά περιστατικά, αιμοδυναμικό τμήμα και μονάδα κεντρικής αποστείρωσης. Η «κατεδάφιση» απαιτεί προετοιμασία, αφού αρχικά θα τοποθετηθεί ειδική κατασκευή γύρω από το παλιό κτίριο προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών του Ευαγγελισμού και να μη διαταράσσεται η λειτουργία του νοσοκομείου από τις οικοδομικές εργασίες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Κ» ο διοικητής του Ευαγγελισμού Μιχάλης Θεοδώρου, σε 15 μήνες από σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι του έργου με τη δημιουργία 15 εκ των 22 χειρουργικών αιθουσών.

Επιπλέον, τη Δευτέρα ξεκινά και η λειτουργία της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση της μονάδας που έχει ο Ευαγγελισμός -η οποία στεγαζόταν στο υπό κατεδάφιση κτίριο- και αυτής του 3ου πρώην θεραπευτηρίου ΙΚΑ. Η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι συνολικής δυναμικότητας 24 θέσεων και σχεδιάζεται να λειτουργεί σε τρεις βάρδιες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδώρου, «σε αντίθεση με όσους “γκρινιάζουν” μέσα στην κρίση, εμείς δημιουργούμε συνθήκες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς».

Σημειώνεται ότι προκειμένου να ξεκινήσει το κύριο έργο στον Ευαγγελισμό, έχει μετακομίσει η μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και του φαρμακείου και εν μέρει της Βιβλιοθήκης. Εως τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τους χώρους όπου θα στεγασθούν το αιμοδυναμικό εργαστήριο (έως τις 18 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του εξοπλισμού) και η Μονάδα Ερευνών. Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της νέας πτέρυγας γίνεται με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της τράπεζας και του Δημοσίου έγινε τον Δεκέμβριο του 2010 και ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες (έγκριση από τη Βουλή της σύμβασης, εκπόνηση αρχιτεκτονικού σχεδίου, έκδοση αδειών κ.ά.).

Της ΠΕΝΝΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind