Εξαντλείται σε 22 μήνες η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής

 

Eξαντλείται σε 22 μήνες από σήμερα η χωρητικότητα του χώρου ελεγχόμενης διάθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Συνδέσμου, ο χώρος των 3.800 τ.χλμ. που εξυπηρετεί όλο το λεκανοπέδιο, όπου παράγονται καθημερινά 5.500 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, εξαντλείται στους επόμενους 22 μήνες. Έως τις 16 Νοεμβρίου, όπως σημείωσε, είχαν εναποτεθεί 11.650.000 κ. μ. απορριμμάτων και η εναπομένουσα χωρητικότητας ανέρχεται σε 5.381.231 κ.μ.

Γι΄ αυτό, τόνισε ο κ. Σγουρός, είναι επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε με την κατασκευή των τεσσάρων νέων μονάδων να περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή. Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, στην ταφή απορριμμάτων χωρίς προηγούμενη επεξεργασία επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 ευρώ ανά τόνο, το οποίο αυξάνεται ετησίως με 5 ευρώ ανά τόνο, έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://capital.gr/News.asp?id=1674768

Speak Your Mind