Επιχειρησιακό συντονιστή για την επίσπευση του Κτηματολογίου, όρισε ο υπουργός ΠΕΚΑ

 

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωσήφ Χασσίδ, ορίστηκε ως επιχειρησιακός συντονιστής (Project Manager) της συνολικής προσπάθειας για την επίσπευση και ολοκλήρωση του έργου του Κτηματολογίου, με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Ευάγγελου Λιβιεράτου.

Το έργο του κ. Χασσίδ θα ενισχυθεί, επίσης, από την πενταμελή ομάδα διοίκησης έργου, τις δράσεις της οποίας θα επισπεύδει, εκ μέρους του υπουργείου, ο ΓΓ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο σχετικών εντολών του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, για τις αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει το έργο του Κτηματολογίου.

Αντικείμενο των καθηκόντων του κ. Χασσίδ, θα είναι η επίσπευση του έργου του Κτηματολογίου και της αναδιοργάνωσης των συναφών λειτουργιών της ενότητας «Χαρτογράφηση – Γεωχωρικές Πληροφορίες – Κτηματολόγιο». Έτσι θα αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις και οι δυσκολίες πραγματοποίησης του συγκεκριμένου έργου, η ολοκλήρωση του οποίου έχει καθοριστεί για το έτος 2020.

Η ομάδα διοίκησης έργου αποτελείται από τον καθηγητή του ΑΠΘ, Πέτρο Πατιά, τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Άρη Αλεξόπουλο, τον δασολόγο, Θανάση Αγγελόπουλο, τη νομικό, Αλεξάνδρα Σδούκου και τη μηχανικό, Ευαγγελία Μπαλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/News.asp?id=1676712

Speak Your Mind