Ευ. Λιβιεράτος: Επισπεύδεται η σύνταξη των δασικών χαρτών για το Κτηματολόγιο

 

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ασχολείται «με την επίσπευση των διαδικασιών σύνταξης και κύρωσης των δασικών χαρτών, που αποτελούν προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση του έργου του Κτηματολογίου και με τα συναφή θέματα της αλληλουχίας χαρτογράφηση – γεωχωρικές πληροφορίες – κτηματολόγιο», εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας ΔΗΜΑΡ.

Στην εν λόγω ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) υπογραμμίζεται ότι «το ζητούμενο σήμερα δεν είναι ούτε η αλλαγή του ορισμού του δάσους, ούτε η αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, αλλά η ολοκλήρωση του έργου κατάρτισης και κύρωσης των δασικών χαρτών, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και την προστασία της Δημόσιας περιουσίας και του Φυσικού Περιβάλλοντος».

Ο κ. Λιβιεράτος στην απάντησή του «διαβεβαιώνει τον αρμόδιο τομέα του συγκυβερνώντος κόμματος ότι ασχολείται, ακριβώς, και με τα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση», τα οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αποτελούν κύρια φροντίδα του, σε συνεργασία με τον υπουργό αναπληρωτή κ. Σταύρο Καλαφάτη και στο πλαίσιο των σχετικών εντολών που έχει λάβει ο υπουργός από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/News.asp?id=1676436

Speak Your Mind