Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους ΧΥΤΑ

 

xytaΠεριοχές που είναι να κατασκευαστούν Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Γραμματικό, τη Μεγαλόπολη και την Κέρκυρα θα επισκεφτούν από 28 έως 31 Μαίου, μέλη της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για αυτές τις περιοχές, η επιτροπή έχει λάβει καταγγελίες από κατοίκους και φορείς ότι θα υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον από τη λειτουργία των ΧΥΤΑ.

Επίσης ευρεία συζήτηση σχετικά με τις καταγγελίες για πρόδηλα σφάλματα στην χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού που δύναται να προκαλέσουν σημαντική περιβαλλοντική βλάβη στο περιβάλλον της περιοχής του Μαραθώνα και του Ευβοϊκού έγινε σήμερα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, αναφερόμενος στο Γραμματικό, αφού επικαλέστηκε προσωπικές μαρτυρίες από τον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι που μιλούν για πρόδηλα σφάλματα και παραλήψεις στη χωροθέτηση και στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού αλλά και η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που διαπίστωσε εξωφρενικές και επικίνδυνες για το περιβάλλον καταστάσεις.

Γιώργος Κεραμιτζόγλου

http://www.skai.gr/news/environment/article/230484/i-epitropi-anaforon-tou-europaikou-koinovouliou-gia-tous-huta/

Speak Your Mind