Μανιάτης: Έως το 2015 η ανάπλαση της Πανεπιστήμιου

 

panepistimiouΣτο τέλος του 2013 θα γίνει η δημοπράτηση και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει την ανάπλαση της Πανεπιστήμιου, δεσμεύθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι οριστικές μελέτες για το έργο είναι έτοιμες και θα εγκριθούν εντός των επόμενων εβδομάδων ενώ η ανάπλαση θα γίνει με βάση τα σχέδια του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου, που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2015, ο προϋπολογισμός του είναι 92 εκατ. ευρώ που θα αντληθούν από συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ η «Αττικό Μετρό» είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε την παρέμβαση στην Πανεπιστήμιου ως δράση πρώτιστης προτεραιότητας, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα, καθώς συνδυάζει την αναπτυξιακή, περιβαλλοντική, πολιτιστική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και θα έχει άμεσο αντίκρισμα για τους πολίτες, κυρίως σε περιοχες όπως τα Κάτω Πατήσια, η Κυψέλη, η Νεάπολη, τα Χαυτεία και τα Εξάρχεια.

Κατερίνα Χριστοφυλίδου

http://www.skai.gr/news/environment/article/240663/manitakis-eos-to-2015-i-anaplasi-tis-panepistimiou/

Speak Your Mind