Με 300 ευρώ θα νομιμοποιούνται οι αυθαίρετοι στάβλοι

 

stavlosΣχέδιο νόμου σχετικά Με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τη Μείωση του κόστους αγοράς των ζωοτροφών αναμένεται να βγει σε διαβούλευση εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συντονισμό Με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως επεσήμανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ κ. Αθ. Δαβάκη, υπάρχει πρόβλημα Με τις αδειοδοδοτήσεις παλαιών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται και σε δημόσιες εκτάσεις.

«Τις πιο πολλές φορές μιλούΜε για μικρές, πρόχειρες εγκαταστάσεις, δεν μιλούΜε για Μεγάλα κτίρια και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις Με πολύ αειφόρα, διαχειρίσιμα, ήπια υλικά που αν θα τα άφηνε κανείς θα είχαν αφομοιωθεί στο περιβάλλον» τόνισε ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα τεθεί τις επόΜενες ημέρες στη διαβούλευση.

Η νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων θα γίνεται Με μια απλή αίτηση του ίδιου του κτηνοτρόφου που θα συνοδεύεται από ένα αντίγραφο της Ενιαίας Ενίσχυσης που έπαιρνε, το οποίο θα αποδεικνύει ότι πρόκειται για παλαιό κτίσμα, μία τεχνική έκθεση μηχανικού που θα πιστοποιεί ότι ο χώρος δεν ξεπερνά τα 35 τ.μ. και ένα παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους περίπου 300 ευρώ.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=504735&wordsinarticle=Με%3b300%3bευρώ%3bθα%3bνομιμοποιούνται%3bοι%3bαυθαίρετοι%3bστάβλοι

Speak Your Mind