ΟΚΧΕ και Κτηματολόγιο εις σάρκαν μία

 

ktimatologioΤη συγχώνευση του ΟΚΧΕ με την Κτηματολόγιο ΑΕ αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ , καθώς η ελεύθερη διάθεση χωρικών δεδομένων, διαφοροποιεί τους μέχρι τώρα διακριτούς ρόλους των δύο φορέων. Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος εντάσσεται στην ευρύτερη αλλαγή του οργανογράμματος του υπουργείου, που θα αποκτήσει νέα διοικητική δομή μέχρι το Πάσχα.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του ΟΚΧΕ, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της λειτουργίας του είναι εξασφαλισμένη σε αντίθεση με το πολυδαίδαλο Κτηματολόγιο, που παρά τα κρατικά κονδύλια και το σπατόσημο, εμφανίζεται να λειτουργεί παράγοντας ελλείμματα, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, αν και έχει δομή ανώνυμης εταιρείας, χωρίς όμως πυξίδα, ένα ετήσιο επιχειρηματικό σχέδιο με μετρήσιμους στόχους.

Άνοιξε και θέμα ΟΡΣΑ
Σε ότι αφορά την κατάργηση των Οργανισμών Ρυθμιστικού Σχεδίου Πόλης, το ΥΠΕΚΑ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της κατάργησης ακόμη και του Οργανισμού Αθήνας και μετατροπής του σε διεύθυνση του υπουργείου.

Μια προσπάθεια που έγινε να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες του φορέα στην Περιφέρεια, σκόνταψε σε θεσμικής λειτουργίας θέματα, αν και ο περιφερειάρχης Αθηνών ήθελε να αποκτήσει τις αρμοδιότητες και το αντίστοιχο βήμα στη λήψη αποφάσεων.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26405

Speak Your Mind