Οκτώ μνηστήρες για το ακίνητο στο Παλιούρι

 

paliouriΟκτώ είναι οι «μνηστήρες που θα συνεχίσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, που συνεδρίασε την Τετάρτη.

Στη Β΄ φάση περνούν οι:

1. Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε

2. LAMDA Έργα Ανάπτυξης Α.Ε.

3. Mind Compass Overseas Ltd

4. ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.- Τεχνικές, Εμπορικές, Βιομηχανικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις

5. JSC DonskoyTabac

6.Ελληνοβαλκανική Συμμετοχών Α.Ε.

7.Μεντεκίδης Ιωάννης & Γεώργιος

8. Isaev Igor

Κατά τη Β’ φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, που εγκρίθηκαν σήμερα.

Υπενθυμίζεται οτι ο διαγωνισμός αφορά αξιοποίηση ακινήτου 210.742 τ.μ. που περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΞΕΝΙΑ (3.658 τ.μ.) και τις Εγκαταστάσεις του Camping Παλιουρίου (1.128 τ.μ.).

Έχει επίσης πρόσβαση στον όρμο Καναπίτσα, μία ονειρική αμμώδης παραλία με εξωτικά νερά, που περιλαμβάνει το ακρωτήρι Αλωνάκι και Χρουσό
Το ακίνητο έχει ακτογραμμή 1.300 μ περίπου.

Η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω ανάπτυξης τουριστικών κατοικιών και της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστεί η κυριοτητα σε τμημα του ακινητου και διακίωμα επιφάνειας στο τμήμα του οικοπέδου με την ξενοδοχειακή μονάδα. Στην συνέχεια θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε και τα δύο επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των  Χώρων Εμπορικής Υποστήριξης στην Αττική οδό (ΧΕΥ):

1. Κάντζα Ανώνυμη Εταιρεία Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης

2. Ι&Σ Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.

Αποφασίστηκε επίσης ότι οι δεσμευτικές προσφορές για Ελληνικό θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι 29 Οκτωβρίου και για Αφάντου στις 22 Μαίου.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27016

Speak Your Mind