Πραγματικότητα η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.»

 

paraktiometopoΜια νέα εταιρεία που καλείται να διαχειριστεί μια από τις σημαντικότερες αστικές αναπλάσεις, αυτή του παραλιακού μετώπου, της έκτασης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Ακρωτήριο του Σουνίου, προβλέπει το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις που κατέθεσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η εταιρεία ονομάζεται «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» και θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνια ενώ θα διέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν και για τις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο: Σκοπός της Εταιρείας είναι η διοίκηση, η διαχείριση και η αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων, καθώς και εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας ΝΠΔΔ, που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του ακρωτηρίου Σουνίου (στο εξής η «Υπό Αξιοποίηση Περιοχή») και που:

α. παραχωρούνται στην εταιρεία με τις κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  ή

β. μεταβιβάζονται σε αυτήν με αγοραπωλησία, δωρεά, κληροδότημα ή άλλου τύπου σύμβασης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξαιρούνται ρητά οι εκτάσεις του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της Παράκτιας Ζώνης Αγίου Κοσμά Αττικής (πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοϊας Αγίου Κοσμά και Εθνικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά), του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ), του Αστέρα Βουλιαγμένης και των Μαρινών Αλίμου και Γλυφάδας, με σκοπό την αξιοποίηση και εκμετάλλευσή τους ή την εγκατάσταση και λειτουργία των γραφείων της.

Η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση δημόσιων ακινήτων που ευρίσκονται εντός της Υπό Αξιοποίηση Περιοχής, καθώς και κτιρίων και εγκαταστάσεων με τα παραρτήματα και τα συστατικά τους, περιέρχονται στην Εταιρεία με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, και των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών.

Η εταιρεία υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε τυχόν ισχύουσες συμβάσεις μίσθωσης, παραχώρησης ή άλλες συμβάσεις διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ως άνω ακινήτων και κτιρίων καθώς και των παραρτημάτων και συστατικών τους.

Η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» δεν μπορεί να μεταβιβάσει με οιοδήποτε τρόπο σε τρίτους την κυριότητα των ακινήτων που της παραχωρούνται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Μπορεί  με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, για την εξυπηρέτηση του σκοπού της να προβαίνει σε συμβάσεις αγοράς εμπράγματων και ενοχικών δικαιωμάτων σε άλλα ακίνητα, που βρίσκονται εντός ή πλησίον της εκτάσεως της Υπό Αξιοποίησης περιοχής, με σκοπό τη διοίκηση, αξιοποίηση και εν γένει συνολική εκμετάλλευση αυτών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ, διαιρούμενο σε χίλιες (1.000) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας της καθεμιάς πεντακοσίων (500) ευρώ, αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο και καταβάλλεται το αργότερο μέσα σε έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26525

Speak Your Mind