Πτωτικά ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα

 

sinedriakosΗ πτώση των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού κατά την περυσινή περίοδο αποτυπώνεται και στη συνεδριακή αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙCCA, του Παγκόσμιου Συνδέσμου για διεθνή συνέδρια που επικαλείται ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματικών Οργανωτών Συνεδρίων, η Ελλάδα για το 2012 κατατάχθηκε στην 34η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των συνεδρίων με 114 διοργανώσεις και η Αθήνα στην 40ή θέση με 52 διοργανώσεις. Το 2012 η Ελλάδα κατείχε την 28η θέση με 127 συνέδρια και η Αθήνα την 35η θέση με 55 συνέδρια. Προ του 2011 η Ελλάδα και η Αθήνα βρίσκονταν στη 19η θέση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο «τόσο το 2011 όσο και το 2012 αναμφισβήτητα αποτέλεσαν δύο χρονιές ιδιαίτερα δύσκολες για την ελληνική συνεδριακή αγορά αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση στη χώρα και η όποια οικονομική κρίση δεν επιτρέπει και πόσω μάλλον δεν δικαιολογεί αυτήν την κατάταξη». Επίσης, συμπληρώνει ότι «εκτός από τους ανωτέρω λόγους σημαντικό ρόλο στην υφιστάμενη συνεδριακή εικόνα της Ελλάδας παίζουν οι αποφάσεις κρατικών φορέων, η αδιαφορία και η αδράνεια από πλευράς Πολιτείας». Για τη σωτηρία του συνεδριακού τουρισμού ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι είναι αναγκαία η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με άμεσες και ουσιαστικές δράσεις.

Στο μεταξύ, οι οργανωτές τoυ Greek Medical Tourism Workshop ανακοίνωσαν χθες τα αποτελέσματα της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα και είχε ως σκοπό την προβολή του ιατρικού τουρισμού σε εκπροσώπους ρωσικών τουριστικών Οργανισμών ασφαλιστικών εταιρειών κ.ά. Δέκα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς και ορισμένα κέντρα ευεξίας και ξενοδοχειακές αλυσίδες πραγματοποίησαν δεκάδες ραντεβού με τους Ρώσους επαγγελματίες για τη διαμόρφωση ειδικών πακέτων για την περίθαλψη Ρώσων ασθενών που θέλουν ταυτόχρονα μαζί με την οικογένειά τους να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind