“Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα”

 

amanzoe-33Για «διαμάντια» στο real estate των τουριστικών ακινήτων ψάχνουν -όσο ακόμη υπάρχουν χρονικά περιθώρια πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν- επενδυτικά funds του εξωτερικού, αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες. Η εποχή φαίνεται να είναι κατάλληλη για αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων, και ιδιαίτερα πεντάστερων resorts που θα ενταχθούν σε πακέτα all- inclusive, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι το άνοιγμα πολλών από αυτών καθίσταται αδύνατο, εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού κόστους.

Ο αριθμός των πωλητηρίων είναι δύσκολο να καθοριστεί, καθώς πολλά από αυτά παραμένουν «κρυφά», προκειμένου να μην πληγεί η φήμη των μονάδων. Γνώστες ωστόσο από το χώρο των τουριστικών ακινήτων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300 ξενοδοχεία τα οποία, φανερά ή κρυφά, έχουν βγει στο σφυρί.

Ένα από τα τελευταία deal που έγινε γνωστό αφορά στην πώληση του Platamon Palace Beach Hotel & Spa στον Πλαταμώνα Πιερίας από τη ρωσική αλυσίδα Cronwell Hotels & Resorts Gallery. Το ανακαινισμένο resort, υπό τη νέα ονομασία Cronwell Platamon Resort, θα ανοίξει τις πύλες του το προσεχές καλοκαίρι και θα λειτουργεί με το σύστημα «Ultra All Inclusive» (συμπεριλαμβάνονται αλκοολούχα και μη ποτά και διαμονή έως και 2 παιδιά ανά δωμάτιο δωρεάν).

Πρόκειται μάλιστα τια το τρίτο ξενοδοχείο που προστέθηκε στην οικογένεια της Cronwell, η οποία στην Ελλάδα έχει ακόμη υπό την ομπρέλα της το Rahoni Cronwell Park Hotel στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής (ήδη λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2011), ενώ το 2014 προετοιμάζει και την επαναλειτουργία του Cronwell Resort Σερμύλια στα Ψαχούδια Χαλκιδικής.

Και το Cronwell Platamon Resort και το Cronwell Resort Σερμύλια αγοράσθηκαν με ίδια κεφάλαια της εταιρίας. Στην Ελλάδα το κάθε ξενοδοχείο λειτουργεί αυτόνομα ως επιχείρηση. Το συλλογικό πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας, το διαχειριστικό έλεγχο, τον έλεγχο τήρησης των ενιαίων προδιαγραφών της εταιρείας καθώς και το συνολικό Project Development ( Σχέδιο Ανάπτυξης) της εταιρίας έχει αναλάβει η Cronwell Hellas που εδρεύει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η εταιρεία Cronwell Management από την άλλη, εκτός από την Ελλάδα δραστηριοποιείται ακόμη σε Ελβετία και Ρωσία, όπου μάλιστα ασκεί διαχειριστικό έλεγχο και έλεγχο προτύπων σε συνολικά 13 ξενοδοχεία.

Όπως εξηγεί στο Capital.gr εκπρόσωπος της Cronwell Hellas, ένας από τους λόγους που επιλέχτηκε η Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν ευκαιρίες για τουριστικές επενδύσεις σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, «αρκεί αυτοί να επενδύσουν σε καινοτόμες και ποιοτικά αναβαθμισμένες δραστηριότητες».

Το Cronwell Platamon Resort εκτείνεται σε μια έκταση 60 στρεμμάτων. Διαθέτει 192 δωμάτια (20-90 τ.μ.) και 5 διώροφα συγκροτήματα μπανγκαλόου με τζάκι, σάουνα και jacuzzi. Διαθέτει ακόμη σπα, εκτάσεως 1000 τ.μ., γυμναστήριο, γήπεδο τένις, μίνι ποδόσφαιρου, ping-pong school ενώ υπάρχει δυνατότητα και για καταδύσεις.
Και η Κύπρος στο παιχνίδι

Την ίδια ώρα, την περίπτωση ενοικίασης ξενοδοχείων στη Ρόδο (όπου εκεί φαίνεται πως υπάρχουν και τα περισσότερα πωλητήρια ξενοδοχείων), αλλά και στην Κρήτη φαίνεται ότι εξετάζει μεταξύ άλλων και ο κυπριακών συμφερόντων ξενοδοχειακός όμιλος Cyprotels. Ο όμιλος διατηρεί άλλες δύο ενοικιασμένες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα (Cyprotel Almyros Natura Hotel και Cyprotel Panorama Sidari Village), ένα ιδιόκτητο ξενοδοχείο στη Ρόδο (Cyprotel Faliraki Hotel) και τη μονάδα Cyprotel Kefalonia Garden Village στην Κεφαλονιά. Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου στην Κύπρο περιλαμβάνει τέσσερα ιδιόκτητα ξενοδοχεία στις περιοχές της Πάφου και της Αγίας Νάπας και ένα ιδιόκτητο στην περιοχή της Λεμεσού.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

http://www.capital.gr/news.asp?id=1723037

Speak Your Mind