Σε Αιδηψό και Αρτα αναγνωρίστηκαν δύο ακόμη ιαματικές πηγές

 

iamtikaΔύο νέες ιαματικές πηγές, τις «Γιάλτρα Αιδηψού» και «Χανόπουλος» στον νομό Αρτας, αναγνώρισε η Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

Συνολικά, οι πηγές που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης το τελευταίο διάστημα ανέρχονται σε εννέα, καθώς στην προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής, που ενεργοποίησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, αναγνωρίστηκαν οι: Λουτράκι – Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκης) και Παρενέστη (Δράμας), καθώς στόχος του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγνώριση πηγών σε όλη τη χώρα.

Εγκαινιάστηκε σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου στο Αργος

Εν τω μεταξύ τη νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου εγκαινίασε στο Αργος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος. Η σχολή στεγάζεται στο ιστορικό Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, κτίριο στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε η Κατίνα Παξινού και παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Αργους. Παράλληλα ο Δήμος διαμορφώνει και άλλον χώρο, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα λειτουργήσουν τα μαγειρεία της Σχολής και άλλοι αναγκαίοι χώροι για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=495905

Speak Your Mind