Σε χωροθέτηση καταδυτικών πάρκων προχωρά το ΥΠΕΚΑ

 

divingΤην προώθηση και στήριξη του καταδυτικού τουρισμού μέσω της χωροθέτησης καταδυτικών πάρκλων στηρίζει το υπουργείο Περοβάλοντος. Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί επιτροπή, με τη συμμετοχή και στελεχών συναρμόδιων υποργείων ώστε μέσα στο επόιμενο τρίμηνο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροθέτησης των καταδυτικών πάρκων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις η αγορά του καταδυτικού τουρισμού ενδιαφέρει μόνο στην Ευρώπη τέσσερα εκατομμύρια άτομα.

Στην επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Πολιτισμού και Αθλητισμού, της υδρογραφικής υπηρεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, της Διεύθυνσης Χωροταξίας και του τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου καταδυτικών πάρκων θα επιτρέψει την επιμήκυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού, με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση των τουριστικών μονάδων, ως ειδική υποδομή, με την ανάπτυξη παράλληλων επαγγελμάτων».

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=28767

Speak Your Mind