Στην τελική ευθεία οι προπάθειες αξιοποίησης του Ελληνικού

 

Πέρασε στη φάση των δεσμευτικών προσφορών ο διαγωνισμός από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε την Τετάρτη τους φακέλους για την τελική φάση του διαγωνισμού αξιοποίησης στο Ελληνικό.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτική οικονομική προσφορά, μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ως δεδομένο ότι μπορούν να αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. με παράλληλη υποχρέωση ότι δεν μπορούν να προσφέρουν προς πώληση, επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «η εξασφάλιση σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του Ελληνικού και η μεγιστοποίηση του συνολικού οικονομικού οφέλους που θα προκύψει, με παράλληλη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και την Ελληνική Οικονομία, αποτελούν, μεταξύ άλλων, το σκοπό της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης που θα υπογραφεί.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας δεδομένης της ποιότητας των επενδυτικών εταιρειών που έχουν προεπιλεγεί για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα οικονομικά μεγέθη από την υλοποίηση του έργου αξιοποίησης του Ελληνικού είναι πολύ σημαντικά για την Ελληνική Οικονομία και παράλληλα θα προσδώσουν σημαντική αξία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας.» δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την πρώτη φάση (Υποβολή Ενδεικτικών Προσφορών) του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και καθόρισε τις επόμενες κινήσεις.
Επίσης το Δ.Σ ενημερώθηκε για την διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=485006

 

Speak Your Mind