Στο ΤΑΙΠΕΔ 170 ακίνητα, και το εργοτάξιο στο Ρϊο – Αντίριο

 

rioΤο πρώτο βήμα για την πώληση σε ιδιώτες της έκτασης των 213 στρεμμάτων του πρώην εργοταξίου της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου, έγινε χθες. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι του μεταβιβάστηκαν περί τα 170 ακίνητα, κτίρια, αγροτεμάχια, παραλιακές εκτάσεις κ.λπ. με σκοπό την αξιοποίησή τους.

Μεταξύ αυτών είναι και η έκταση – φιλέτο στο Αντίριο το οποίο είναι παραθαλάσσιο κι έχει θέα προς τη γέφυρα. Παλαιότερα υπήρξαν μελέτες για την αξιοποίηση της έκτασης με δημιουργία κατοικιών, εμπορικών γειτονιών και κτιρίων γραφείων, αλλά κάθε προσπάθεια πάγωσε.

Πριν μερικούς μήνες στο ΥΠΕΚΑ έγινε ευρεία σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Σωκράτη Αλεξιάδη, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, του Δημάρχου Ναυπακτίας Ιωάννη Μπουλέ, του Γενικού Διευθυντή Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σάκη Παναγιωτόπουλου, εκπροσώπων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις χρήσεις που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον (επιχειρηματικό πάρκο, τουριστικές και άλλες εμπορικές χρήσεις), ενώ ύστερα από ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι μετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση των χώρων του εργοταξίου είναι ένα σύμπλεγμα μικτών χρήσεων, αποτελούμενο από θεματικά πάρκα τουρισμού, αναψυχής, παραθερισμού και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται τα ακίνητα που στεγάζουν τα Ξενία Καστοριάς (εκτάσεως 1.967 τετραγωνικά μέτρα), Θάσου (3.056 τ.μ.), Κοζάνης (5.036 τ.μ.), Ξάνθης (9.080 τ.μ.) και Εδεσσας (7.584 τ.μ.), το Ξενία και η ιαματική πηγή Κύθνου (εκτάσεως 1.380.000 τετραγωνικών μέτρων).

Μεταβιβάζονται, επίσης, στο ΤΑΙΠΕΔ το «Αρχοντικό Ξηραδάκη» και το «Αρχοντικό Μουσλή» στη Μακρυνίτσα Πηλίου, το «Αρχοντικό Ευαγγελινάκη» στις Μηλιές Πηλίου. Στη λίστα περιλαμβάνονται και ακίνητο στις Πηγές Λούρου του δήμου Δωδώνης, η «Ακτή Μπάτη» με τις εγκαταστάσεις κάμπινγκ στην Καβάλα, ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ επί της Λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι καθώς και παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ασπροβάλτα και στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης.

Τα παραλιακά οικόπεδα βρίσκονται πέντε στο νομό Πιερίας, περί τα 30 παραλιακά οικόπεδα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ακίνητα σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κως, η Σαλαμίνα και η Ζάκυνθος, οικόπεδα σε Ναύπλιο και Μεσολόγγι, οικόπεδο και κτίσμα στο Μικρολίμανο, κλπ.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=29431

Speak Your Mind