Στο τέλος του μήνα η επίσημη σύνδεση του Θρασίου με το λιμάνι του Ικονίου

 

trainoseΤο πράσινο φως για την υλοποίηση της μεγαλύτερης συμφωνίας του ελληνικού σιδηρόδρομου με την Cosco για τη μεταφορά των προϊόντων της Hewlett Packard (HP) θα δώσει η παράδοση στο τέλος του μήνα ενός από τα πιο σημαντικά σιδηροδρομικά έργα, της σύνδεσης του λιμανιού στο Ικόνιο με το Θριάσιο Πεδίο.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αλλάξει τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας μας καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο όπου θα γίνεται η αποθήκευση των προϊόντων.

Ο υπουργός Υποδομών Κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε σήμερα από τις ηγεσίες του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ για την πορεία του έργου ενώ δόθηκε σαφής εντολή για την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται προκειμένου να υπογραφούν οι συμφωνίες με τις τρίτες χώρες που θα διέρχονται οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα προϊόντα της HP.

Η υλοποίηση της συμφωνίας αυτής θα ανοίξει το δρόμο και για νέες συμφωνίες με άλλες επιχειρήσεις όπως η Procter & Gamble, η Hyundai, η Sharp, η Sony, η LG, η Dell, η Samsung και η Huawei που περιμένουν την υλοποίηση της συμφωνίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την HP.

Σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή προς το Ικόνιο, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ήδη διεξάγονται δοκιμαστικά δρομολόγια με δρεζίνες και γίνονται οι δοκιμές στη σηματοδότηση.

Μαρία Μόσχου

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112994669

Speak Your Mind