Συζητήθηκε η προσφυγή για τη μεταβίβαση της Κασσιώπης στο ΤΑΥΠΕΔ

 

ste1Η αίτηση που έχουν καταθέσει πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί φορείς ζητώντας την ακύρωση της πράξης που εξέδωσε το 2012, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για την μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΥΠΕΔ) 489 στρεμμάτων στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Πρόσφατα, ωστόσο, έχει ανακοινωθεί η παραχώρηση μέρους του συγκεκριμένου ακινήτου, περίπου 170 στρεμμάτων, σε ξένο επενδυτή για ήπια τουριστική του ανάπτυξη. Τώρα, κατά την συζήτηση της προσφυγής στο ΣτΕ οι πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί φορείς, υποστήριξαν ότι στο ακίνητο υπάρχουν τμήματα, δάση, αιγιαλός, κ.ά. που δεν ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και για το λόγο αυτό η μεταβίβασή τους αλλά και η αξιοποίησή τους είναι παράνομη.

Επιπλέον, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν  ότι παραβιάζεται το 24 του Συντάγματος λόγω κινδύνου αλλοίωσης ευαίσθητων περιβαλλοντικά χαρακτηριστικών του ακινήτου. Αντίθετα οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου και του ΤΑΥΠΕΔ υποστήριξαν τη νομιμότητα της μεταβίβασης και όλων των σχετικών πράξεων και αντέταξαν ότι δεν υπάρχει για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τους επόμενους μήνες.

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=256868

Speak Your Mind